בעולם הנדל"ן, בנייה היא דבר מסובך וארוך המצריך הרבה תכנון, אך לא בנייה קלה. בנייה קלה לוקחת אפילו שבועות מספר ועולה הרבה פחות מאשר בנייה קלאסית. בעולם היא יותר נפוצה, בישראל היא רק צברה תאוצה בשנים האחרונות. יותר ויותר אנחנו נתקלים במבנים אלו שעד לא מזמן שימשו רק למטרות צבאיות או תעשייתיות. יותר אנשים בוחרים בה לבניית בית ומרוצים מהתוצאות.
בנייה קלה – הרבה יתרונות וכמעט ללא חסרונות
בנייה קלה מצטיינת ביציבות ועמידות לא פחות מבנייה קלאסית. המבנה יעמוד בכל מזג אוויר ובכל תנאי. המבנה עשוי בדרך כלל מפלדה או אלומיניום, במילוי זכוכית, פוליסטירן או גבס לשם בידוד.
החלקים מיוצרים במפעל, לאחר קבלת המידות המדויקות, עד לחלקיק הקטן ביותר. ולאחר מכן נלקחים לאתר הבנייה, שם הם מורכבים למבנה המבוקש.
לא קיימת תעשייה באתר הבנייה עצמו, שום דבר לא מיוצר במקום, דבר שתורם רבות לאיכות הסביבה. לא מתאספת פסולת, אין שימוש במכשור כבד המזהם את האוויר או האדמה.
בנייה קלה היא זולה להדהים, הרבה יותר זולה מבנייה רגילה. בעיקר בשל החיסכון הרב בהזמנת בעלי מקצוע מתחומים שונים ועלויות העסקת פועלים רבים. בימינו, המחיר עשוי אף לשנות את עתיד הבנייה.
כיוון שכל החלקים מיוצרים באותו מפעל וההרכבה לוקחת לכל היותר מספר ימים, תהליך הבנייה הוא הקצר ביותר מכל סוגי הבנייה. להבדיל מבנייה רגילה האורכת חודשים רבים בדרך כלל.
עיצוב מבנה כזה הוא קל וגמיש מאוד. ניתן לבצע כל פעולה מבלי לפגוע בתוכניות של היסודות או חשמל ומים. לאדריכל יהיה קל מאוד להשקיע בצורה פרקטית, תוך שמירה על העיצוב המבוקש.
בנייה קלה – קצת מידע הכרחי
השם 'בנייה קלה' הוא לא בכדי, המבנה באמת קל באופן יחסי וניתן לניוד מלא ממיקום למיקום, אם כי לא קורה שנעשה דבר כזה.
בעולם הבנייה הקלה מוכרת יותר, בעיקר בארצות הברית וקנדה, אך לאחרונה הבנייה הקלה מפלסת את דרכה בארץ לראש הרשימה ומעסיקה חברות רבות. בחירת החברה צריכה להתבצע בזהירות רבה, לא כל חברה יכולה להפיק את התוצאות הרצויות. חשוב לבחון מבנים קיימים בקפידה, עד למציאת החברה המתאימה.
לסיכום בנייה קלה שונה מהותית מהבנייה הרגילה במהירות שלה ובמיוחד בקלות הרבה בה נבנה הבניין בנוסף לאקולוגיות המתווספת (בנייה ירוקה)
מי שמעוניין לחסוך את הזמן שלו ועם זאת לשמור על הסביבה זו הדרך האולטימטיבית בשבילו